Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Εβδομάδα Κινητικότητας 2012

Τη Δευτέρα 17.9 αρχίζει η Eυρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και, όπως κάθε χρόνο, αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε, κάναμε ένα πρόγραμμα, σε συνεργασία με την mamastodromo και τους ποδηλάτες και σας καλούμε να έρθετε μαζί μας.

Την Τρίτη, 18.9, θα συγκεντρωθούμε μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο, στην Ακαδημίας, στις 16.00, και μετά, θέλοντας να αποδείξουμε ακόμη μία φορά την εχθρότητα προς τους πεζούς και ποδηλάτες, θα ανεβούμε την Ασκληπιού (προσπαθώντας να χρησιμοποιούμε τα πεζοδρόμια) θα φθάσουμε Δερβενίων, που είναι πεζόδρομος, θα συνεχίσουμε από Σόλωνος, Σίνα, Ακαδημίας, Αμερικής, Βαλαωρίτου (πεζόδρομος), Βουκουρεστίου (πεζόδρομος) και θα φθάσουμε στο Σύνταγμα όπου θα επεμβαίνουμε στις διαβάσεις που καταστρατηγούνται, αμείβοντας τους σωστούς οδηγούς με ένα μπαλόνι. Εκεί θα συμπαρίσταται και η Δημοτική Αστυνομία, με πρωτοβουλία του Δήμου.

Το Σάββατο, 22.9, ο ξεναγός Αριστοτέλης Κοσκινάς (που μας έχει ξεναγήσει άλλες δύο φορές) προσφέρεται να μας δείξει τις ρωμαϊκές αρχαιότητες της Αθήνας.
Θα ξεκινήσουμε από το μετρό της Ακρόπολης, στις 17.00, θα δούμε την οικία Πρόκλου επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και, μετά, μέσα από την πύλη του Αδριανού, θα φθάσουμε στο ρωμαϊκό λουτρό του Ζαππείου και θα τελειώσουμε με τις ρωμαϊκές αρχαιότητες του Εθνικού Κήπου, στο σημείο που ο Όθωνας και η Αμαλία έτρωγαν τον πρωινό τους

http://www.pezh.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου